3 medailles voor Swift Racing op het WK in Amsterdam

Het WK roeien in Amsterdam levert voor Swift 3 medailles op in het aangepast roeien. De gouden medaille kwam van Birget Skarstein (NOR). In de ASW1x werd ze wereldkampioen. Met een tijd van 5:22,12 won ze het goud met maar liefst 11 seconde voorsprong. De Noorse was al de torenhoge favoriete, maar maakte haar rol in de finale meer dan waar. Tweede werd Moran Samuel in een tijd van 5:33,86 (ISR) en derde Liudmila Vauchok (BLR), ze kwam na 5:39,10 over de finish.

 

De Rus Alexey Chavashev won in de ASM1x het brons. Hij kwam in een tijd van 4:58,96 over de finish, net voor de USA. Chavashev moest alleen Erik Horrie (AUS) en Tom Aggar (GBR) voor laten gaan. 

 

 

In de TAMix2x pakten de Franse Perlie Bouge en Stephane Tardieu het zilver, in de laatste 500m kwamen ze voorbij Brazilië. Uiteindelijk moesten ze 3 seconden toegeven om Australie die het goud mee naar huis nam. 

 

Daarmee had Swift Racing een medialle in 3 van de 5 events in het para-roeien. Dit is een uitstekende score. 

 

Voor Braca-Sport moest het van de Litouwse vrouwen dubbeltwee komen, de dames die vorig jaar in Chingju Wereldkampioen werden moesten in Amsterdam met een 4e plek genoegen nemen. Ze namen in het begin van de race de leiding maar moesten uiteindelijk Nieuw Zeeland, Polen en Australië voor laten gaan. 

Swift verzorgt boten voor Youth Olympic Games

 

In de Chinese stad met ruim 8 miljoen inwoners werd op Xuanwu Lake gevaren. Er werd over

1000m geraced in 4 verschillende bootklasse, meisjes/jongens skiff en de meisjes/jongens tweezonder. Swift Racing heeft voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing de boten verzorgd. De boten zullen waarschijnlijk na het tournooi worden verkocht als tweedehands boten. Nederland heeft helaas geen roeiers uitgezonden.  

 

Bekijk de foto's via onze Facebook hier.

Bekijk de resultaten hier.

 

Nieuwe prijslijst Swift Racing

Swift Racing heeft deze week de nieuwe prijslijst bekend gemaakt. De prijzen zijn opnieuw berekend. Alle carbon boten zijn een stuk goedkoper geworden, zo zijn de vieren en achten bijna allemaal 2000 euro voordeliger geworden. De club A, Club B en Elite boten zijn iets in prijs gestegen. Voor de nieuwe prijslijst, klik hier!

 

Waterline Equipment op WK onder 23 in Varese

Waterline Equipment was op het WK U23 aanwezig in Varese. Voor Swift Racing kwam het beste 

resultaat van de Hongaar Daniel Matyasovszki die 5e werd in de BLM1x in een tijd van 7:02.68. Verder was er nog succes voor Braca-Sport, Milda Valciukaite heeft voor Litouwen goud gewonnen in de vrouwen skiff.

22-06-2014

Zilver voor de pararoeiers in Aiguebelette

Corné de Koning en Esther van der Loos hebben zilver gewonnen in het Franse Aiguebelette op de 2e wereldbeker. Ze fishiste acht seconden achter Frankrijk. Ze gebruikte hiervoor de aangepaste boot van Swift-Racing en 2 sets Double Wing blades van Braca-Sport. 

Aanmelden nieuwsbrief

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een
offerte aan voor een snelle
indruk van onze prijs-
prestatieverhouding.

Naar aanvraag >

Waterline Equipment
Peter Klomp
Ambrosiusweg 7
5081 NV Hilvarenbeek
(+ 31) 06 14 16 70 14
info@waterline.nl

 

 

Like us on Facebook!